Materialen & Meer

In elke ruimte – groot of klein – vervullen materialen een belangrijke rol. De materiaalkeuze bepaalt namelijk niet alleen de sfeer van een ruimte, maar ook de uitstraling, het gebruiksgemak en de interieurstijl van de bewoner.

Bij Aloe Demi staan we bekend om het gebruik van diverse materialen en seizoen kleuren. Wij selecteren onze materialen die gebruikt worden voor de arrangementen met zorg. Elk ROOTLESS, TRULY en WOW arrangement heeft zijn typische eigenschappen met bijbehorende charmes.

Keramiek
Dit is de verzamelnaam voor alles dat uit klei is gemaakt. Onder keramiek vallen aardewerk, terracotta en porselein. Het woord komt van het Griekse woord ‘keramos’, dat ‘werk gemaakt van aarde’ betekent. Het materiaal bestaat tegenwoordig meestal uit klei, kwarts of mineralen zoals calciet.

Keramische producten zijn uniek door de esthetische kwaliteiten en het zeer duurzame karakter. Daarnaast hebben ze een hoge bestandheid tegen zware weeromstandigheden. Keramiek wordt beschilderd in diverse kleuren glazuur, wat voor een extra mooie afwerking zorgt.

Hout
Het voordeel van hout? Hout past in elke woonstijl en in elk huis. Het is dus niet zo gek dat hout een van de meest populaire materiaalsoorten is voor in je interieur. Hout bestaat in heel veel verschillende soorten. Van donker tropisch hardhout tot licht berkenhout. Daarnaast is hout oersterk en gaat het een leven lang mee.

Beton
De betonlook krijgt de waardering die het verdiend, want waar het materiaal vroeger vooral werd gebruikt in fabrieken en pakhuizen, is het nu een graag gezien materiaal in ons interieur.
Een natuurlijk product wat leeft. Ieder arrangement die gemaakt is van beton heeft een andere bewerking. Eigenschappen in relatie tot het constructief gedrag van beton, zoals sterkte, stijfheid, vervorming en kruip.

Glas
Het materiaal glas heb je in alle vormen en maten. Glas bied de nodige neutraliteit die past bij elke woonomgeving en elke interieurstijl. De transparante look, gemengd met organische vormen, weerspiegelt de Scandinavische stijl.

Daarnaast is rookglas in opmars. Je ziet het steeds vaker terug in allerlei verschillende tinten. Het is een transparante glassoort met een koele grijstint óf brons tint, waardoor je een nét iets andere uitstraling geeft aan jouw interieur. In de interieurdecoratie zien we dit glas veelvuldig terug: het wordt gebruikt voor vazen, lampen, theelichthouders en nog veel meer.

 

Ontwerpen, dat vinden we het leukst!

Ontwerpen, dat vinden we het leukst!

Inspireren. Dat is wat we doen, sinds de start van Aloe Demi. We leggen een sterke focus op design. Want ontwerpen is echt een vak waar creativiteit en passie samenkomen.

Aloe Demi’s recepten

Aloe Demi’s recepten

Met deze inspiratiefoto’s kun je ook zelf aan de slag! Het ‘recept’ is simpel en je kunt er alle kanten mee op. Of je nu groene vingers hebt of gewoon een groen liefhebber bent! Met onze ROOTLESS kun je gemakkelijk en snel aan de slag. Hier zijn een paar suggesties om...

Roze; meer dan alleen een kleur

Roze; meer dan alleen een kleur

Wij zijn vooral dol op de kleur roze. En niet alleen omdat het zo goed past bij de welbekende thema’s Valentijn, Moederdag, Grootmoederdag én Vrouwendag.