NGratis bezorgen vanaf 50,-
NBinnen 4/5 dagen werkdagen genieten
NSpecialist in vetplant
NLeveren vers van de kweker

Zo maak je zelf een bloemboeket met ROOTLESS vetplant

Vetplanten zien we meestal in een bloempot in huis, maar wist je dat de vetplant ook geschikt is om te gebruiken in een bloemboeket? Hoe je  zelf zo’n mooi en uniek boeket maakt, lees je hier!

 

Wat heb je nodig?

De vetplant komt steeds vaker voor in bloemboeketten. Een vetplant heeft natuurlijk geen lange steel zoals bloemen. Daarom moet je ze eerst van een steel voorzien voordat ze je ze kunt verwerken in je bos bloemen. Met name ROOTLESS vetplanten kunnen daarom goed gebruikt worden in een bloemboeket. Deze vetplant komt namelijk zonder wortels, waardoor hij direct klaar is om in het boeket verwerkt te worden.

In het voorbeeld hiernaast is gebruik gemaakt van een houten stokje, waar je de ROOTLESS gemakkelijk op kunt prikken. Dit is de perfecte optie voor grote boeketten. Wil je een korter boeket maken? Dan is het makkelijker om de ROOTLESS op een stuk ijzerdraad te prikken. Dit buigt namelijk beter mee tijdens het schikken van je boeket. 

 

Tips & tricks

Om meer dimensie toe te voegen aan je boeket kun je grote en kleine ROOTLESS vetplanten afwisselen. Het gebruik van de ROOTLESS vetplant  is daarom ideaal om de lege plekken in je bloemboeket mee op te vullen. Ook kun je gebruik maken van stokjes met verschillende lengtes, zodat niet alle vetplanten op dezelfde hoogte staan.

Vetplanten werken uitstekend om meer rust toe te voegen aan een bloemboeket dat bestaat uit felle kleuren. Toch kan deze plant door zijn zachte kleuren ook goed gecombineerd worden met pastelkleurige bloemen. Dit zie je vaak terug in bruidsboeketten.

 

Lang plezier

Nog een voordeel: de ROOTLESS vetplant heeft geen water nodig, waardoor hij ook gebruikt kan worden voor droogboeketten of ter decoratie in een mooie vaas met takken. ROOTLESS succulenten kunnen water opslaan in hun bladeren. Daardoor overleven ze een lange tijd zonder water. Zo kun je jouw boeket dus maanden laten staan, zonder dat je er naar om hoeft te kijken!

Ontwerpen, dat vinden we het leukst!

Ontwerpen, dat vinden we het leukst!

Inspireren. Dat is wat we doen, sinds de start van Aloe Demi. We leggen een sterke focus op design. Want ontwerpen is echt een vak waar creativiteit en passie samenkomen.

Aloe Demi’s recepten

Aloe Demi’s recepten

Met deze inspiratiefoto’s kun je ook zelf aan de slag! Het ‘recept’ is simpel en je kunt er alle kanten mee op. Of je nu groene vingers hebt of gewoon een groen liefhebber bent! Met onze ROOTLESS kun je gemakkelijk en snel aan de slag. Hier zijn een paar suggesties om...

Roze; meer dan alleen een kleur

Roze; meer dan alleen een kleur

Wij zijn vooral dol op de kleur roze. En niet alleen omdat het zo goed past bij de welbekende thema’s Valentijn, Moederdag, Grootmoederdag én Vrouwendag.